Dataskyddspolicy


GDPR (General Data Protection Regulation) är en dataskyddsförordning från EU som syftar till att stärka skyddet för privatpersoner vid behandling av personuppgifter.

Denna dataskyddsförordning ersatte 25 Maj, 2018 dataskyddsdirektivet från 1995 (i Sveriges fall PUL, Personuppgiftslagen) och den gäller för samtliga medlemsländers nationella bestämmelser.

GDPR ställer krav på alla företag, myndigheter och organisationer som samlar in och hanterar personuppgifter, följer och upprättar denna dataskyddsförordning. Kortfattat kan man säga att GDPR förtydligar reglerna kring skyddet av personlig data (förtydligar ansvaret för hur uppgifter ska hanteras).

Här kan du läsa om GDPR och vad det innebär:

Datainspektionen
Europakommisionen
GDPR Portal (Officell)

ICT Workgroup har alltid varit mån om hanteringen av personuppgifter och med införandet av GPDR stärks skyddet ytterligare och vill/ska dela med oss om hur vi hanterar era personuppgifter.

Vad du behöver veta vid behandling av personuppgifter i ICT Workgroups tjänster.

Här kan du först och främst läsa om vad en personuppgift faktiskt är och är du medveten om att du behandlar personuppgifter, ska du enligt EU:s dataskyddsförodning sätta dig in i detta och är skyldig att informera om detta.

Att behandla och samla in personuppgifter ska göras enligt rättslig grund och alla företag, organisationer och myndigheter bör ha en personuppgiftsansvarig som följer och har kontroll över skyldigheterna som finns.

Samla aldrig in eller om möjligt avstå ifrån att behandla/samla in personuppgifter som är extra känsliga. Behandla/samla heller aldrig in personuppgifter du inte behöver och samla aldrig in personuppgifter utan samtycke.

Använd krypterade protokoll för alla tjänster du utnyttjar, t ex på din webbplats/hemsida, e-post och filöverföringar och begränsa tillgång till uppgifter så gott det går genom att hålla applikationer (mjukvara) säkra och uppdaterade.

Viktig information/viktiga dokument för dig som kund hos ICT Workgroup

Allmänna villkor
Dataskyddspolicy
Personuppgiftsbiträdesavtal
Hantering av personuppgifter (bilaga till personuppgiftsbiträdesavtal)

 

ICT Workgroup som personuppgiftsansvarig

Vi fär personuppgiftsansvarig för dig som kund till oss, och för se uppgifter du anger vid köp eller registrering på vår webbplats. Det innebär att vi är ansvariga  gällande behandling och lagring av dina personuppgifter. På sidan “Dataskyddspolicy” hittar du all information som gäller dig som är kund och är registrerad hos oss.

Våra kunder är själva personuppgiftsansvariga för den information de samlar in och lagrar i våra tjänster, och vår roll är då Personuppgiftsbiträde till dig som kund.

ICT Workgroup som personuppgiftsbiträde

För dig som kund och lagrar personuppgifter i våra tjänster så fungerar vi som personuppgiftsbiträde. Detta är viktigt för dig som kund att se över (läs här) och du behöver som personuppgiftsansvarig ha ett avtal (biträdesavtal) ifrån oss. Detta avtal gäller för samtliga kunder till oss. Det avtalet finner du här.

Tillsammans med bilagan av Hantering av personuppgifter, våra allmänna villkor och vår dataskyddspolicy är den information som du använder dig av när du använder oss som personuppgiftsbiträde.

Det finns tyvärr tyvärr ingen möjlighet att göra anpassningar i det biträdesavtal vi erbjuder, och heller inte skriva under fysiskt för dig som kund inom våra webbhotells- eller cloudtjänster – utan erbjuder detta digitala standardavtal för samtliga våra kunder.

För dig som köper t.ex. konsult- eller servertjänster eller liknande via kontakt med säljteam eller account management kan ha möjlighet till detta utan extra kostnad och vi hänvisar då till din säljkontakt hos oss.

Övrigt

Övrig information hur vi hanterar dataskyddsförordningen (GDPR) och lagrar personuppgifter, finns att ta del av i vår dataskyddspolicy.

Vår bilaga till personuppgiftsbiträdesavtalet som beskriver hur vi behandlar personuppgifter i egenskap av personuppgiftsbiträde finns att ta del av här.

För övriga frågor hänvisar vi till https://www.datainspektionen.se som går igenom det ni behöver veta, samt har guider för att arbeta med GDPR.


Kontaktuppgifter vid frågor och klagomål

Personuppgiftsansvarig

Tillsynsmyndighet

ICT Workgroup AB

Sammy Svärd

https://ictworkgroup.se

Telefon: 031-7979141
E-post: support@ictworkgroup.se

Besöksadress:
Örlogsvägen 2
426 71, Västra Frölunda
Sweden

Postadress:
Smedjegårdsvägen 9H
433 32, Partille
Sweden

Orgnr: 559103-9812

Datainspektionen

https://www.datainspektionen.se

Telefon: 08-6576100
E-post: datainspektionen@datainspektionen.se

Ni har alltid rätt att ställa frågor och klagomål även till tillsynsmyndigheten.